با آنکه تنها 14 سال از زمان تاسیس گوگل میگذرد اما این شرکت به یکی از مطرحترین و موفقترین شركتهای دنیا تبدیل شده است، به گونهای که شاید به جرات بتوان ادعا کرد افراد معدودی در دنیا وجود دارند که اسم گوگل را حتی یکبار هم نشنیده باشند! گوگل یک موتور جستجوی بسیار قوی است که هر روزه بر تواناییها و مشخصات آن افزوده میشود. موضوعی که گوگل را از سایر موتورهای جستجو متفاوت میکند فناوری خاص و رابط کاربری مطلوب آن است، طوری که بعضیها اعتقاد دارند اینترنت بدون گوگل نمیتوانست معنای امروزی خود را پیدا کند!
داستان گوگل از آنجا آغاز میشود که در سال 1996 دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد، به نامهای لری پیج و سرگئی برین تصمیم گرفتند تا همکاری خود را با یکدیگر در یک پروژه تحقیقاتی برای ایجاد موتور جستوجویی با نام BackRub آغاز کنند. پس از مدتی، تلاش آنها به ثمر رسید و این موتور جستوجو برای مدتی بیشتر از یک سال روی سرورهای دانشگاه استنفورد راهاندازی شد. نتیجه آن شد که لری و سرگئی تصمیم گرفتند محدوده فعالیت و قابلیتهای این موتور را توسعه داده و نام آن را تغییر دهند. از آنجا که این دو نفر افکاری بزرگ در سر میپروراندند و برنامههای بسیاری برای ساماندهی انبوهی از اطلاعات به کمک محصول خود داشتند، واژه گوگل (اختراع میلتون سیروتا که شامل یک عدد یک و صد صفر جلوی آن است) را بهعنوان نام شرکتی که آنها را به اهداف خود میرساند انتخاب کردند. در همان زمان شخصی به نام اندی بتولسهایم که آینده گوگل را آیندهای روشن پیشبینی میکرد مبلغ 100000 دلار روي شرکتی که هنوز وجود خارجی نداشت سرمایهگذاری کرد و به اين ترتيب سرمایه اولیه گوگل تامین شد.
در 15 سپتامبر سال 1997 دامین گوگل به ثبت رسید و شركت بهصورت رسمی در سال 1998 در پاركينگ یکی از دوستان لری و سرگئی در کالیفرنیا تاسیس شد. تقریبا یکسال بعد از شروع کار، گوگل به عنوان یکی از 100 سایت برتر دنیا در PC Magazine معرفی شد و هر روز طرحها و برنامههای جدیدی در برنامه کار شرکت قرار میگرفت. گوگل در ماه می سال 2000 به 10 زبان دنیا منتشر شد و همزمان اولین جایزه Webby Awards خود را بهدست آورد. در آن زمان شرکت برای جمعآوری سرمایه بیشتر جهت اهداف آتی خود دست به یک ابتکار عمل زد و تجارتGoogle Adwords را پایهگذاری کرد. در این تجارت گوگل عبارات محبوب مورد جستوجو را به مشتریان میفروخت که تاکنون به آن ادامه داده است. در سال 2001 گوگل روش جدیدی را برای جستوجو برنامهریزی و اجرا کرد که همچنان در موتورهای جستوجو مورد استفاده قرار میگیرد و آن جستوجو براساس کلمات کلیدی و رتبهبندی صفحات اینترنتی با توجه به اهمیت نتایج آنها بود. در واقع در این روشی به نوعی به صفحات اینترنتی بر اساس مراجعات کاربران اعتبار اعطا میشد که بعدها به عنوان یک اختراع به ثبت رسید وحق امتیاز آن به دانشگاه استنفورد واگذار شد.
در سال 2002 گوگل به عنوان مفیدترین کلمه سال انتخاب شد. دو سال بعد گوگل توانست 8 میلیارد سایت اینترنتی را تحت کنترل درآورد و به بازار بورس راه پیدا کند و به یکباره شرکت و کارمندان آن همگی ثروتمند شدند. بهعلاوه شرکت از همان سال همکاری خود در فعالیتهای انساندوستانه بسیاری را آغاز کرد. در سال 2006 ساختمان مرکزی گوگل معروف به GooglePlex به محیطی بالغ بر 47 هزار مترمربع و با امکاناتی فوقالعاده برای کارکنان که آرزوی هر کسی برای کار کردن در آن است، با بیش از 12000 کارمند منتقل شد. در همان زمان گوگل آنقدر مورد توجه قرار گرفته بود که به فرهنگ لغات آکسفورد افزوده شد.
در سال 2008 گوگل اولین مرورگر اختصاصی خود به نام گوگل کروم را به بازار عرضه کرد. مجموعهی عظیم گوگل تاکنون سرویسهای بسیاری را در اختیار کاربران خود قرار داده است که در حال حاضر تعداد سرویسهای ارايه شده به بیش از 150 هزار مورد رسیده است.یکی از افتخارات گوگل الگوریتمهای محاسباتی بسیار قوی برای جستوجو است که بیشترین نتایج موجود را در کمترین زمان ممکن در اختیار کاربر قرار میدهد. شرکت بر این باور است که باید تمام توجه خود را روی کاربران خود معطوف کرده و هر روز سعی کند تا آنها را برای رسیدن به خواستهها و پاسخهایشان در کمترین زمان در دنیای وب نزدیک و نزدیکتر کنند.از سال 2001 تاکنون اریک اشمیت نقش مدیرعامل گوگل را به عهده داشته و قرار است این مسئولیت به عهده یکی از بنیانگذاران گوگل، لری پیج گذاشته شود. البته اشمیت همچنان در راس هیات مدیره قرار خواهد داشت و مشاور لری پیج خواهد بود. آنها بر این باورند که این تغییر به رشد بیشتر شرکت کمک خواهد کرد.
موسسین این شرکت با سرمایهای بالای 9 میلیارد دلار و بیش از 24000 کارمند، همواره هدف اصلی خود را از راهاندازی گوگل «ساماندهی تمامی اطلاعات دنیا» اعلام کردهاند، و شعار رسمی و همیشگی گوگل «شرارت ممنوع» بوده است. البته گوگل تحریمهایی را بر اساس مسايل سیاسی بین کشورها اعمال میکند که این موضوع میتواند از محبوبیت این موتور جستوجوی دوست داشتنی بکاهد و موجب نارضایتی کاربران گردد. گوگل همچنین در زمینه بیوتکنولوژی فعالیت دارد و مبلغ 5,3 میلیون دلار در پروژهای به نام «23 و من» برای این موضوع اختصاص داده است. یکی از جدیدترین دستاوردهایی که گوگل بطور جدی روی آن کار میکند این است که کاربران بتوانند به صورت آنلاین یا آفلاین به دنیای وب دسترسی داشته باشند و نام این فناوری جدید GoogleGears است كه تا دسامبر 2012 بهصورت رایگان در اختیار همگان قرار خواهد داشت. گوگل شرکتی است که توقف برای آن معنایی ندارد و هر روز خلاقیتهای منحصربهفردی را ارايه میكند.
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2